Dagbesteding

Ben je op zoek naar een zinvolle invulling van je dag? Of wil je actief aan de slag, zonder economische druk? Bij Zorgdorpen kan je terecht voor verschillende vormen van dagbesteding. Onze dagbesteding is opgebouwd uit het AAA-principe. Dat wil zeggen: Arbeid, Activatie en Animatie. De dagbesteding is er zowel voor mensen met als zonder persoonsgebonden budget.

Arbeid:

Steek je graag de handen uit de mouwen? Ben je graag bezig? Werk je graag mee in een echt bedrijf waar dingen op tijd moeten klaar zijn en het werk correct moet gebeuren? Dan vind je zeker en vast je ding binnen ons arbeidsgericht aanbod.

Enkele voorbeelden:

  • Semi-industrieel werk
  • Helpen in onze wasserij
  • Helpen met koken
  • Werken in de tuin
  • Administratie

Ben je heel wat zelfstandiger en heb je enkel nood aan iemand die je af en toe bezoekt en op je werk begeleidt? Dan regelen we voor jou een jobcoach! Deze coach zoekt een job binnen ons eigen netwerk of op een andere werkplek. In het begin zal je intensief begeleid worden, maar nadien bouwen we dat af zodat je steeds zelfstandiger aan het werk kan. (eventueel leuk om hierbij een getuigenis toe te voegen van iemand die een jobcoach heeft ingeschakeld en zijn verhaal doet + quote van de werkgever erbij?)

Activatie:

Heb je toch graag wat meer begeleiding? Dan vind je zeker een uitdaging binnen onze activatie. Binnen onze ateliers kan je op een rustiger tempo aan de slag. Je kan bijvoorbeeld werken in ons intern was atelier, je creativiteit verder ontplooien via georganiseerde workshops of we dagen je uit om in beweging te blijven.

Animatie:

Ben je eerder een genieter? Dan is er ook nog onze animatie. Hier kan je terecht voor muziek, film, dans, woord, spel, …

Hoe gaan we te werk?

Eerst en vooral hebben we samen een gesprek om in kaart te brengen wat de ideale dagbesteding voor jou zou zijn. We bespreken de verschillende mogelijkheden; het soort arbeid of invulling, de tijdsduur, de praktische zaken, … Je kan bij ons terecht voor zowel halve als volle dagen. Het is ook mogelijk om bijvoorbeeld in de voormiddag binnen het arbeidsluik aan de slag te gaan en in de namiddag op een ander tempo te werken binnen activatie of animatie.
Eens we het eens zijn over de dagbesteding, gaan we zo snel mogelijk van start en plannen we je in!

Interesse in onze dagbesteding?

Contactpersoon: Peter Daschot

Mail: peter.daschot@zorgdorpen.be